Heraanleg N9

Vlotter tramverkeer voor Gent


De Brusselsesteenweg (N9) in Gent transformeert naar een stedelijke invalsweg waar het openbaar vervoer vlotter kan rijden en waar fietsers en voetgangers de weg veilig kunnen passeren door de aanleg van betere oversteekplaatsen. Groene elementen worden aangebracht en de riolering wordt vernieuwd.

• Gent (BE)

• 18,3 miljoen euro

• AWV | De Lijn

Vijf keer bijzonder

1. Maximaal behoud

Heijmans streeft naar een maximaal behoud van parkeerplaatsen. Op de Brusselsesteenweg vallen er een aantal weg ten voordele van veilige voet-en fietspaden. In een aanpalende laan, de Ankerlaan, worden daarentegen 30 nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd.

Lees meer...

De afwerking van de buffer is nog volop aan de gang. Finale oplevering wordt voorzien tegen het einde van 2017.

Esthetica en pragmatiek naast elkaar voor Coca Cola in Wilrijk

• Wilrijk (BE)

• 1 380 000 euro

• Private opdrachtgever Coca-Cola European Partners

Heijmans Infra zorgt er voor dat de Terbekenhofdreef, aan de productie-en distributievestiging van Coca–Cola European Partners in Wilrijk, nooit meer blank komt te staan. Hiervoor wordt het hemelwater van het bedrijfsterrein gebufferd en met een klein debiet afgevoerd naar de openbare riolering. Het bufferbekken zelf wordt aangelegd als een open vijver, die publiek toegankelijk wordt, met 2 fonteinen en een keermuur.

Lees meer...

 

 

 


Heijmans zorgt voor decor Studio 100


 

Afdeling in de kijker: Technische dienst

Voor Heijmans Infra zijn alle schakels in de ketting even essentieel. Een bedrijf roteert op de expertise van verschillende disciplines en elk van deze onderdelen zijn belangrijk voor groei en continuïteit. Daarom werpen we, zoals vorige keer, weer graag een blik op één van onze onmisbare afdelingen.


We spreken met Luc Kempenaers, manager technische dienst bij Heijmans Infra.

Met hoeveel personen werken jullie op de afdeling en hoe zijn de taken verdeeld?
Er zijn bij Heijmans Infra in totaal 11 mensen voltijds tewerkgesteld op de technische dienst van het bedrijf. We werken eveneens voor onze zusterbedrijven Van den Berg en Belasco. Onze afdeling in Schelle telt 6 techniekers en 1 administratief medewerker. In Bilzen tekenen er 2 techniekers en een administratieve kracht present. Ikzelf verdeel mijn tijd over de twee vestigingen en rapporteer aan de manager uitvoering.

Wat zijn de belangrijkste  taken van jullie afdeling?
Wij zijn betrokken bij alles wat er komt kijken bij aankoop, onderhoud, herstellingen en keuring van het materieel. Dit gaat van kleine zaken als boormachines en doorslijpzagen tot het grotere werk zoals graafmachines, asfaltmachines en het materieel voor uitvoering van gestuurde boringen.

Lees meer...


 

Minder Hinder Award 2016 Aquafin:
Heijmans Infra wint zilveren medaille!

Aquafin is een erg belangrijke klant voor Heijmans Infra en reikte op 6 oktober opnieuw, voor de tiende keer ondertussen, de award uit voor de aannemer die het voorbije jaar het hoogst scoorde op het vlak van kwaliteit, veiligheid en oog voor de omgeving.

Lees meer... 


BELGISCHE INFRA BLIJFT OP KOERS BINNEN DE HEIJMANS-GROEP

Recent publiceerde de Heijmans-groep een kwartaalupdate over het derde kwartaal van 2016. Zoals al eerder aangegeven in de halfjaarcijfers 2016, geeft de groep aan dat, in het algemeen, de resultaten van de meeste onderdelen verbeteren of op schema zitten. Er is echter een blijvende zorg met enkele grote, complexe projecten in de Nederlandse infra-afdeling. De groep blijft voldoen aan haar bankconvenanten. Prioritair zal Heijmans echter werk maken van het verbeteren van de verhouding tussen de netto schuld en de ebitda.

Opnieuw geeft de groep aan dat de Belgische infra activiteiten, die onafhankelijk opereren van de Nederlandse infra, "presteren volgens verwachting, met een stabiele omzet en resultaat".

Lees meer...


Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier