Raadgevend
ingenieursbureau

WAT WE DOEN

BEC is een raadgevend ingenieursbureau met meer dan 60 jaar ervaring. Als multidisciplinair bureau zijn we gespecialiseerd in stabiliteitsstudies en studies speciale technieken voor gebouwen. Zowel in de openbare als de privé-sector zijn we actief, waarbij de zorgsector één van onze specialisaties is. We beschikken over een uitgebreide kennis van de wetgeving bij overheidsopdrachten, brandveiligheid,…
Ons werkgebied is vooral Vlaanderen en Brussel.

Stabiliteitsstudies

Wij berekenen en controleren het ontwerp van structuren in verschillende materialen (gewapend beton, staal, staal-beton, metselwerk, hout) voor nieuwbouw, renovatie en restauratieprojecten.

We streven daarbij naar een optimum in het spanningsveld dat ontstaat tussen architecturaal concept, uitvoering en kostprijs.

Ontdek onze referenties >

header_abdijsite
stabiliteit_header

Technische studies

BEC levert studies voor de volledige technische uitrusting van een gebouw: verwarming, koeling en ventilatie, sanitaire installaties en brandbestrijding, elektrische installaties, brandbeveiliging, telefonie en data, toegangscontrole, medische gassen, grootkeukens, liften,…

Dit omvat het concept, ontwerp, berekeningen, opmaak lastenboek en meetstaten, begeleiding prijsvraag en werfopvolging.

Bijkomende troef is dat intern de technische en de stabiliteitsstudies op elkaar worden afgestemd. Het bureau werkt steeds volgens innovatieve technieken.

Ontdek onze referenties >